Plaatsing

U kunt uw kind inschrijven vanaf de geboorte van uw kind door het aanmeldingsformulier in te vullen. De plaatsing in de groep gebeurt als uw peuter tussen 2 jaar 3 maanden en 2,5 jaar is en is afhankelijk van de lengte van de wachtlijst.

Zodra er een plek beschikbaar is, wordt contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Op de eerste plaatsingsochtend overleggen wij met elkaar hoe uw peuter het best kan wennen. Uw peuter kan gewoon de hele ochtend meespelen waarbij u gebeld wordt in geval van bijzonderheden, maar u kunt ook bijvoorbeeld de eerste ochtend wat langer blijven, of uw peuter iets eerder ophalen.

De ouderbijdrage
Alle peuters zijn twee ochtenden (in totaal 8 uur) per week welkom. Kinderen met de indicatie Extra spelen en leren zijn twee extra ochtenden (in totaal 16 uur) per week welkom.

Vanaf het moment dat uw peuter naar de peuteropvang komt, bent u een ouderbijdrage verschuldigd.

De ouderbijdrage is afhankelijk van drie factoren:

• uw inkomen;
  • of u werkt;
  • of uw kind de indicatie Extra spelen en leren heeft of niet.

In de periode van 1 september 2019 tot 1 januari 2020 betaalt u voor de eerste zes uur. Het tarief is afhankelijk van uw gezinsinkomen. De overige twee uur (en voor kinderen met de indicatie Extra spelen en leren: de overige 10 uur) zijn tot 1 januari 2020 gratis.

Vanaf 1 januari 2020 betaalt u altijd voor de eerste acht uur. Het tarief is afhankelijk van uw gezinsinkomen. Kinderen met de indicatie Extra spelen en leren krijgen de tweede acht uur gratis.

Met de ouders van elk kind wordt een plaatsingsovereenkomst gesloten. Deze wordt samen met u ingevuld. U ontvangt dan ook gelijk informatie over de hoogte van de ouderbijdrage.

Download het aanmeldingsformulier voor de peuteropvang.

ontwerp en realisatie: Impuls