Peuteropvang

Peuteropvang De Speeltuin is gevestigd in de Heijbergschool. De Speeltuin is een kleinschalige, professionele peuteropvang waar peuters tussen 2 en 4 jaar met leeftijdsgenootjes kunnen spelen in een vertrouwde en veilige omgeving.

Als peuters twee jaar zijn, krijgen ze behoefte om met leeftijdsgenootjes te spelen. Spelen is voor peuters niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Spelenderwijs maken zij vriendjes, leren ze spelen met verschillende soorten speelgoed en leren zij om verschillende activiteiten te ondernemen. Maar ook leren zij om samen te zingen, te dansen, te knutselen, zij leren om tijdens het kringgesprek naar elkaar te luisteren, om te delen én om even niet bij papa en mama thuis te zijn. Op deze wijze worden de peuters bekend gemaakt met het samenzijn in een groep en dat is een goede voorbereiding op de basisschool.

Ook voor kinderen die al naar de kinderopvang gaan, heeft de peuteropvang een toegevoegde waarde. Het programma is specifiek op hun leeftijdscategorie gericht en wat ‘schoolser’. Kinderen die naar de peuteropvang zijn geweest, maken de overstap naar de basisschool dan ook vaak makkelijker.

Door de speelse, ontwikkelingsgerichte activiteiten in kleine groepjes worden alle kinderen gezien en gevolgd in hun ontwikkeling. Door het creëren van een huiselijke sfeer wordt het vertrouwen van de peuters gewonnen. Zij kunnen zich dan optimaal ontwikkelen op emotioneel, sociaal, verstandelijk en motorisch gebied. Spelenderwijs ontdekken de kinderen de wereld, de kinderen mogen veel en moeten niks bij ons! Ieder kind is uniek en ons speelgoed- en activiteitenaanbod is hier dan ook op afgestemd.

Het kleinschalige karakter van De Speeltuin zal er toe bijdragen dat de peuters op een verantwoorde wijze ‘groot’ worden. De activiteiten en spelletjes sluiten nauw aan bij de leefwereld, de belangstelling en de mogelijkheden van de kinderen waardoor ze spelenderwijs vaardigheden ontwikkelen die te maken hebben met taal, sociaal spel, werkhouding en verkenning.

Bent u nieuwsgierig geworden? U kunt dagelijks tussen 9 en 10 uur bij ons binnen lopen om de sfeer te proeven en kennis met ons te maken!

Peuteropvang 'De Speeltuin'
Heijbergstraat 2-4