School op Noord

Melanchthon Schiebroek en Heijbergschol starten tien-veertien onderwijs in Rotterdam.

Er zijn kinderen die hun draai niet (meer) vinden op de basisschool, maar ook nog niet toe zijn aan de middelbare school. Wij zien kinderen die meer in hun mars hebben dan zij op school laten zien. Kinderen met honger naar nieuwe kennis, die zouden opbloeien in projecten en onderzoeken over scheikunde, kunst of de wereld. Kinderen die cognitief mee- of voorlopen op hun leeftijdgenoten maar sociaal-emotioneel nog moeten rijpen. We zien ook kinderen die in het ene vakgebied uitblinken en in een ander vakgebied juist niet. Die op een andere manier willen werken: zelfstandig of in groepsvorm. En kinderen die meer van zichzelf willen laten zien ondanks een taalbarrière.

Voor deze – en nog veel meer – leerlingen uit Rotterdam en omgeving is er School op Noord. School op Noord in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek is een nieuwe school voor nieuwsgierige kinderen van tien tot veertien jaar. Een school met een frisse kijk op onderwijs, die schotten doorbreekt en mensen blij maakt.

Deze nieuwe school start in augustus 2020 en is een initiatief van de Heijbergschool en Melanchthon Schiebroek. Dit initiatief is voortgekomen uit een intensieve samenwerking tussen Melanchthon/CVO en stichting PCOHS, het bestuur van de Heijbergschool, op basis van de christelijke identiteit. Het uitgangspunt is om onderwijs te bieden dat recht doet aan vertrouwen, keuzevrijheid, eigenaarschap en variatie.

Meer informatie over deze nieuwe school is te vinden op www.schoolopnoord.nl.

ontwerp en realisatie: Impuls