Nieuws

Voor actuele informatie over de groep en de school, zie Social Schools.

Vacature

LEERKRACHT BOVENBOUW / PLUSGROEPEN

De Heijbergschool 1 fte per 1 augustus 2020

Ben jij toe aan een volgende stap?

Ben jij of ken jij iemand die ons team voor 40 uur wil versterken? Lees dan verder, want misschien zijn we op zoek naar jou(w hulp)! Wij hebben een zeer gevarieerde baan voor je in de aanbieding waarin je drie dagen voor een bovenbouwgroep staat en twee dagen onderwijs geeft aan onze drie plusgroepen. Voor de plusgroepen is een beleidsplan HB ontwikkeld en een speciaal lokaal ingericht.

Als leerkracht bovenbouw / plusgroepen heb je een coachende en begeleidende rol voor de leerlingen in onze school. Daarom zoeken we een ondernemende professional met daadkracht en een frisse blik op onderwijs. Bij ons krijg je de ruimte om vernieuwende ideeën echt in de praktijk te brengen. Daarbij maakt het niet uit hoe lang je al voor de klas staat. Als je je hierin herkent, maken we graag op korte termijn een afspraak voor een (virtueel) kennismakingsgesprek. Denk je dat iemand die jij kent geknipt is voor deze baan, dan waarderen we het enorm als je hem of haar attendeert op onze vacature.

Wij zoeken een collega die:

 • Van harte kiest voor het protestant – christelijke onderwijs
 • Het kind centraal heeft staan
 • Kinderen wil en kan uitdagen het beste uit zichzelf te halen
 • Zich realiseert dat het onderwijs aan het begin van een transformatie staat
 • In staat is om zelf en met de kinderen te reflecteren
 • Samen met ons wil en kan bouwen aan de toekomst van onze kinderen
 • Goede contacten kan opbouwen en onderhouden met leerlingen, collega’s en ouders/ verzorgers
 • Beschikt over een pabo diploma en expertise heeft op het gebied van meerbegaafdheid

 Wij bieden:

 • Een prachtige school met fijne leerlingen en een krachtig team
 • Een prettige werkplek waar iedereen zich welkom voelt
 • Een school waar ouders/ verzorgers zeer betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun kind en bij de school
 • Een goede begeleiding
 • Een intensieve zorgstructuur voor onze leerlingen
 • Een school die zich blijft ontwikkelen
 • Een schaal L11 functie, vanwege je expertise op het gebied van meerbegaafdheid
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO PO
 • Nog veel meer.

Kijk naar onze film (https://www.youtube.com/watch?v=KBWEyl1mzHk) of maak een afspraak om gerust een keer te komen kijken!

 Ben je geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie, neem dan contact op met Jeroen de Bruin, directeur van de Heijbergschool. Hij licht deze mooie functie graag toe. Jeroen is alle werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 010 418 21 99 (of tot 20 uur ‘s avonds via 06-410 486 09) Of stuur gelijk een mail met CV en motivatie naar j.debruin@heijbergschool.nl waarna we je zo snel mogelijk een reactie zullen sturen. Sluitingsdatum voor je sollicitatie is 10 juli 2020

Wij worden blij van direct contact met jou, van acquisitie n.a.v. deze advertentie niet.


Melanchthon Schiebroek en Heijbergschool starten tien-veertien onderwijs in Rotterdam
Er zijn kinderen die hun draai niet (meer) vinden op de basisschool, maar ook nog niet toe zijn aan de middelbare school. Wij zien kinderen die meer in hun mars hebben dan zij op school laten zien. Kinderen met honger naar nieuwe kennis, die zouden opbloeien in projecten en onderzoeken over scheikunde, kunst of de wereld. Kinderen die cognitief mee- of voorlopen op hun leeftijdgenoten maar sociaal-emotioneel nog moeten rijpen. We zien ook kinderen die in het ene vakgebied uitblinken en in een ander vakgebied juist niet. Die op een andere manier willen werken: zelfstandig of in groepsvorm. En kinderen die meer van zichzelf willen laten zien ondanks een taalbarrière.

Voor deze – en nog veel meer – leerlingen uit Rotterdam en omgeving is er School op Noord. School op Noord in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek is een nieuwe school voor nieuwsgierige kinderen van tien tot veertien jaar. Een school met een frisse kijk op onderwijs, die schotten doorbreekt en mensen blij maakt.

Deze nieuwe school start in augustus 2020 en is een initiatief van de Heijbergschool en Melanchthon Schiebroek. Dit initiatief is voortgekomen uit een intensieve samenwerking tussen Melanchthon/CVO en stichting PCOHS, het bestuur van de Heijbergschool, op basis van de christelijke identiteit. Het uitgangspunt is om onderwijs te bieden dat recht doet aan vertrouwen, keuzevrijheid, eigenaarschap en variatie.

Meer informatie over deze nieuwe school is te vinden op www.schoolopnoord.nl.

ontwerp en realisatie: Impuls